Дорога хліба до столу

Отримання хліба - це результат багатьох професій. Здавна професія хлібороба на селі шанована і почесна. Щоб виростити хліб, треба любити насамперед рідну землю, віддавати їй частинку своєї душі. А ще досконало володіти технікою, підвищувати майстерність.
Хто ж вони, почесні люди труда?
АГРОНОМ вибирає сільськогосподарські культури для посіву з урахуванням екологічних та географічних особливостей місцевості. Він спостерігає за ростом і розвитком рослин, забезпечує підгодівлю і захист рослин. Агроном планує, коли сіяти і збирати врожай, управляє іншими працівниками на полях. Ними можуть бути тракторист і комбайнер. ТРАКТОРИСТ - водій трактора, який оре та виконує інші види робіт з підготовки, посіву та вирощування пшениці та жита. КОМБАЙНЕР - водій складної сільськогосподарської машини - комбайна. Він бере участь у зборі врожаю хлібних культур. ВОДІЙ допомагає перевезти на хлібозавод борошно та інші продукти, необхідні для виготовлення хліба. Крім того, саме водій розвозить готовий хліб по магазинах, торгових наметах і іншим місцям. ПЕКАРІ, як правило, говорять, що вибрати цю професію їх спонукав запах свіжоспеченого хліба, знайомий з дитинства. Для багатьох ця професія стає потомственої. Пекарів і представників інших, пов'язаних з хлібом, професій відрізняє любов і інтерес до своєї справи, відчуття його важливості. Адже свіжий і смачний хліб на столі - радість і затишок у кожному домі.

Пропонуємо переглянути відеоролик "Дорога хліба"
 

Немає коментарів:

Дописати коментар