Отримання хліба - це
результат багатьох професій. Здавна професія хлібороба на селі шанована і
почесна. Щоб виростити хліб, треба любити насамперед рідну землю, віддавати їй
частинку своєї душі. А ще досконало володіти технікою, підвищувати
майстерність.
Хто ж вони, почесні
люди труда?
АГРОНОМ вибирає сільськогосподарські культури
для посіву з урахуванням екологічних та географічних особливостей місцевості.
Він спостерігає за ростом і розвитком рослин, забезпечує підгодівлю і захист
рослин. Агроном планує, коли сіяти і збирати врожай, управляє іншими
працівниками на полях. Ними можуть бути тракторист і комбайнер. ТРАКТОРИСТ - водій трактора, який оре та
виконує інші види робіт з підготовки, посіву та вирощування пшениці та жита. КОМБАЙНЕР - водій складної
сільськогосподарської машини - комбайна. Він бере участь у зборі врожаю хлібних
культур. ВОДІЙ допомагає перевезти на
хлібозавод борошно та інші продукти, необхідні для виготовлення хліба. Крім
того, саме водій розвозить готовий хліб по магазинах, торгових наметах і іншим
місцям. ПЕКАРІ, як правило, говорять, що вибрати цю професію їх спонукав запах
свіжоспеченого хліба, знайомий з дитинства. Для багатьох ця професія стає
потомственої. Пекарів і представників інших, пов'язаних з хлібом, професій
відрізняє любов і інтерес до своєї справи, відчуття його важливості. Адже
свіжий і смачний хліб на столі - радість і затишок у кожному домі.
Пропонуємо переглянути
відеоролик "Дорога хліба"
Немає коментарів:
Дописати коментар